Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritme uitrekenen mbv rekenmachine

hal,lo,
ik heb een vraagje, ik zou graag willen weten hoe ik met de logaritme toets reken op n casio rekenmachine vb 5 tot de macht x is 625 stel nu moet je mbv rekenmachine uitrekenen wat x is, ik heb al zoveel dingen geprobeerd ik krijg er geen 4 uit! ik heb gekeken in de handleiding van het rekenmachine maar daar staat het niet in! kunnen jullie me helpen misschien?? alvast bedankt
gr. san

san
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 30 mei 2005

Antwoord

Beste Sanne,

5x = 625
log(5x) = log(625)
x*log(5) = log(625)
x = log(625)/log(5)

Wat je dus in je rekenmachine invoert is log(625)/log(5) en merk trouwens op dat dit werkt voor de logaritme in eender welk grondtal, dus het kan bvb ook met de ln-toets.

mvg,
Tom

td
maandag 30 mei 2005

©2001-2024 WisFaq