Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Analytische ruimtemeetkunde

hey, ik heb enkele probleempjes bij deze oefening:

Gegeven:
a: x-8/4= y/-3=z-1/-4
b: x+7/-4= y-4/5= z-3/2

Dit wordt er gevraagd: Bepaal een punt A op a en een punt B op b zodat de rechte AB door de oorsprong gaat.

vriendelijke groeten

Dries
3de graad ASO - zondag 29 mei 2005

Antwoord

Beste Dries,

Stel de vergelijking op van het vlak dat bepaald wordt door rechte a en de oorsprong, bvb met behulp van een determinant. Je hebt dan de oorsprong, een punt van de rechte en een stel richtingsgetallen, daar moet dat mee lukken.

Rechte a ligt nu in dit vlak en gaat door de oorsprong. Bepaal dan het snijpunt van dit vlak met de rechte b en je hebt je punt B al. Het punt A kan je dan gelijkaardig vinden of je stelt nu de rechte op door O en B.

mvg,
Tom

td
zondag 29 mei 2005

©2001-2024 WisFaq