\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 38632 Re: Voorwaardelijke kans Ik zou niet weten waarom. Ik denk dat de kans op 2 keer kruis 1/4 is. Ik weet niet hoe ik de kans op minstens 1 keer 5 moet berekenen. Kim 3de graad ASO - zondag 29 mei 2005 Antwoord De kans op minstens 1 keer een 5 kan op twee manieren:P(minstens 1 keer een vijf)=P(1 vijf)+P(2 vijven)P(1 vijf)=P(5,geen 5)+P(geen 5,5)=1/6·5/6+5/6·1/6P(2 vijven)=1/6·1/6Dus...P(minstens 1 keer een vijf)=1-P(geen vijf)P(minstens 1 vijf)=1-P(geen vijf)=1-5/6·5/6Blijft de vraag: waarom is de kans op 'tweemaal kruis en minstens één 5' gelijk aan P(tweemaal kruis)×P(minstens één 5)?Anders geformuleerd: gegeven de gebeurtenissen A en B.Wanneer geldt: P(A en B)=P(A)·P(B)?Antwoord: als A en B onafhankelijk zijn! Gezien de titel van je vraag moet dat begrip je bekend voorkomen toch?Conclusie: P(tweemaal kruis en minstens één 5)=1/4·11/36En dan moet je er toch wel zijn... WvR zondag 29 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zou niet weten waarom. Ik denk dat de kans op 2 keer kruis 1/4 is. Ik weet niet hoe ik de kans op minstens 1 keer 5 moet berekenen. Kim 3de graad ASO - zondag 29 mei 2005
Kim 3de graad ASO - zondag 29 mei 2005
De kans op minstens 1 keer een 5 kan op twee manieren:P(minstens 1 keer een vijf)=P(1 vijf)+P(2 vijven)P(1 vijf)=P(5,geen 5)+P(geen 5,5)=1/6·5/6+5/6·1/6P(2 vijven)=1/6·1/6Dus...P(minstens 1 keer een vijf)=1-P(geen vijf)P(minstens 1 vijf)=1-P(geen vijf)=1-5/6·5/6Blijft de vraag: waarom is de kans op 'tweemaal kruis en minstens één 5' gelijk aan P(tweemaal kruis)×P(minstens één 5)?Anders geformuleerd: gegeven de gebeurtenissen A en B.Wanneer geldt: P(A en B)=P(A)·P(B)?Antwoord: als A en B onafhankelijk zijn! Gezien de titel van je vraag moet dat begrip je bekend voorkomen toch?Conclusie: P(tweemaal kruis en minstens één 5)=1/4·11/36En dan moet je er toch wel zijn... WvR zondag 29 mei 2005
WvR zondag 29 mei 2005
©2001-2024 WisFaq