Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verzameling toppen

Kunnen bij tweede en derdegraadsfuncties de verzameling toppen een rechte lijn vormen, bijvoorbeeld bij f(x)= x2+px of f(x)= x3+px2.
Als het bij deze formules niet kan, bij welke formule(s) kan dit dan wel?

emine
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 29 mei 2005

Antwoord

Ja hoor, dat kan best.
Bekijk maar eens y=(x-p)2+p=x2-2px+p2+p
Hieronder een plaatje:
q38706img1.gif
Maar om nu aan te geven bij welke functies dat allemaal wel of niet zou kunnen lijkt me wat lastig, er zijn zoveel functies met parameters

hk
zondag 29 mei 2005

 Re: Verzameling toppen 

©2001-2024 WisFaq