Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken

Hallo, ik weet hoe ik haakjes weg moet werken, maar ik snap niet hoe ze aan het volgende komen:

(2a + 0.8) · ((5/2a) + 0.4)

Dit verwerken ze tot: 0.8a + 2/a + 5.32
De 0.8a snap ik, de 5.32 ook... Ik snap dat die 2/a van 0.8 keer 5/2a moet komen, ik zie alleen niet hoe. Ik hoop dat jullie kunnen helpen

Anke
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 mei 2005

Antwoord

In de eerste term van de tweede factor moet staan 5/(2a) en niet 5/2 a . Dat is een groot verschil.

0.8·5/2 = 8/10 · 5/2
=4/5 · 5/2
=2

Koen

km
zaterdag 28 mei 2005

©2001-2024 WisFaq