Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen van een grafiek van 2 functies

Hoi ,ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.ik heb het volgende probleem;ik moet een grafiek tekenen van de volgende 2 functies;x=t2-2t-3 en y=t2+2t-3
het moet 1 grafiek worden,dus deze 2 gecombineerd,hoe pak ik dit aan?alvast bedankt!

raymon
Student hbo - woensdag 17 juli 2002

Antwoord

Hoi Raymond,

Om een grafiek te maken van deze functie,
x= t2-2t-3
y= t2+2t-3

kies je verschillende waarden voor t (bijvoorbeeld
t=-2, t=-1, t=0, t=1, t=2, enz) en bereken je de waarden voor x en y.
Deze waarden kan je nu uitzetten in een assenstelsel en voila je hebt de grafiek.

Succes ermee.

groeten
marco

Zie WinPlot, want daarmee kan het ook...

MMT
woensdag 17 juli 2002

©2001-2024 WisFaq