\require{AMSmath} Afgeleide logaritmische functie Ik zoek naar een toepassing van de algemene regel op deze functie:f(x)=1/alog(3x-3)Omdat er een breuk in het spel is, raak ik verward. Mijn oplossing is 1/(1-x)ln a. Is het mogelijk om dit na te kijken? Yanni 3de graad ASO - vrijdag 27 mei 2005 Antwoord 1/alog(3x-3)=ln(3x-3)/ln(1/a) Þ df(x)/dx=[1/ln(1/a)]*[1/(3x-3)]*3 Þ df(x)/dx=[1/ln(1/a)]*[1/(x-1)]=[1/(ln(1)-ln(a))]*[1/(x-1)]=1/[(1-x)ln(a)] Sander zaterdag 28 mei 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zoek naar een toepassing van de algemene regel op deze functie:f(x)=1/alog(3x-3)Omdat er een breuk in het spel is, raak ik verward. Mijn oplossing is 1/(1-x)ln a. Is het mogelijk om dit na te kijken? Yanni 3de graad ASO - vrijdag 27 mei 2005
Yanni 3de graad ASO - vrijdag 27 mei 2005
1/alog(3x-3)=ln(3x-3)/ln(1/a) Þ df(x)/dx=[1/ln(1/a)]*[1/(3x-3)]*3 Þ df(x)/dx=[1/ln(1/a)]*[1/(x-1)]=[1/(ln(1)-ln(a))]*[1/(x-1)]=1/[(1-x)ln(a)] Sander zaterdag 28 mei 2005
Sander zaterdag 28 mei 2005
©2001-2025 WisFaq