Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is het verschil tussen log en ln?

Wat is het verschil tussen log en ln en zou u misschien een voorbeeld willen geven? Bij voorbaat dank.

Michel
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 27 mei 2005

Antwoord

Beste Michelle,

Zowel log als ln zijn 'logaritmen', alleen verschillen ze in grondtal (basis).
Normaalgezien wordt het grondtal genoteerd, behalve in enkele gevallen - namelijk de meest gebruikte.

Wanneer men de logaritme in basis 10 bedoelt gebruikt men gewoon log. Dus log(10) = 1, log(100) = 2 ...
Wanneer men de logaritme in basis e (= 2.718...) bedoelt gebruikt men ln, dit heet de natuurlijke logaritme en is de inverse functie van de exponentiële: ex. Dus ln(e) = 1, ln(e2) = 2

mvg,
Tom

td
vrijdag 27 mei 2005

©2001-2024 WisFaq