Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38635 

Re: Re: Re: Stelsel differentiaalvergelijkingen oplossen

Dank je voor het antwoord, maar ik zit helaas nog steeds met een probleem. Het bepalen van de homogene oplossing lukt wel, maar de particuliere oplossing. Ik heb dit alleen met software gedaan, maar ben op zoek naar de juiste methode. Zou je dit voor het gegeven voorbeeld voor kunnen doen? Moet ik dan eigenlijk de techniek van variatie in parameters gebruiken?

Ik ben nieuwschierig!

Piet

piet
Student universiteit - vrijdag 27 mei 2005

Antwoord

dag Piet,

Variatie van constanten zou kunnen, maar ik zou normaal gesproken een oplossing zoeken in de vorm van het inhomogene deel en al zijn afgeleiden, dus in dit geval een constante.
Je stelt dus Ta=c1 en Tb=c2, vul ze beide in in de vergelijkingen, en je vindt:
0 = a·c1 + b·c2 + c
0 = d·c1 + e·c2 - c
Dit stelsel kun je weer gewoon oplossen voor c1 en c2.
groet,

Anneke
vrijdag 27 mei 2005

©2001-2024 WisFaq