\require{AMSmath} Voorwaardelijke kans A en B zijn gebeurtenissen metP(A)= 1/3, P(B)= 1/4, P( AÈB)= 1/2Bereken: P(A|Ø B)Ik heb gevonden dat dat gelijk is aan(P(AÇØ B))/P(Ø B)P(Ø B)= 1-P(B)1-1/4= 3/4(P(AÇØ B))/P(Ø B)= P(A)·P(Ø B)= 1/3 · 3/4= 1/4® (1/4)/(3/4)= 1/3Is dit juist of moet ik dit op een andere manier oplossen? Kim 3de graad ASO - donderdag 26 mei 2005 Antwoord 't Is niet zo gek... ik vind een tabelletje als hieronder in dit soort gevallen altijd wel handig...Maar volgens mij heb je aardig door hoe 't werkt en lekker stoeien met de formules is natuurlijk ook altijd erg leuk... WvR vrijdag 27 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
A en B zijn gebeurtenissen metP(A)= 1/3, P(B)= 1/4, P( AÈB)= 1/2Bereken: P(A|Ø B)Ik heb gevonden dat dat gelijk is aan(P(AÇØ B))/P(Ø B)P(Ø B)= 1-P(B)1-1/4= 3/4(P(AÇØ B))/P(Ø B)= P(A)·P(Ø B)= 1/3 · 3/4= 1/4® (1/4)/(3/4)= 1/3Is dit juist of moet ik dit op een andere manier oplossen? Kim 3de graad ASO - donderdag 26 mei 2005
Kim 3de graad ASO - donderdag 26 mei 2005
't Is niet zo gek... ik vind een tabelletje als hieronder in dit soort gevallen altijd wel handig...Maar volgens mij heb je aardig door hoe 't werkt en lekker stoeien met de formules is natuurlijk ook altijd erg leuk... WvR vrijdag 27 mei 2005
WvR vrijdag 27 mei 2005
©2001-2024 WisFaq