\require{AMSmath} Een formule die niet klopt bij een vraag bij het examen Vandaag bij het examen wiskunde stond er de vraag de gemiddelde lengte uit te rekenen met deze formule: gemiddelde lengte = 50 + wortel 900 X leeftijd Was een jongentje 6 jaar dan krijg je dus: 50 + wortel 900 (is 30) X 6 = 230 cm lang Een jongentje van 6 jaar kan nooit zo lang zijn. Weet iemand of de formule niet klopt of heb ik gewoon iets vergeten. Stepha Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 26 mei 2005 Antwoord Beste Stephan, Was het misschien niet 50 + Ö(900*leeftijd) ? Anders had die "Ö900" natuurlijk weinig zin, volgens mij staat het product onder de wortel. In jouw voorbeeld voor een jongen van 6 jaar vind je dan: 50 + Ö(900*6) 123.5 cm, en dan lijkt me nog aannemelijk. Verder lijkt me die formule maar tot een bepaalde leeftijd enigszin te kloppen, misschien is het enkel voor kinderen o.i.d. ? mvg, Tom td donderdag 26 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vandaag bij het examen wiskunde stond er de vraag de gemiddelde lengte uit te rekenen met deze formule: gemiddelde lengte = 50 + wortel 900 X leeftijd Was een jongentje 6 jaar dan krijg je dus: 50 + wortel 900 (is 30) X 6 = 230 cm lang Een jongentje van 6 jaar kan nooit zo lang zijn. Weet iemand of de formule niet klopt of heb ik gewoon iets vergeten. Stepha Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 26 mei 2005
Stepha Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 26 mei 2005
Beste Stephan, Was het misschien niet 50 + Ö(900*leeftijd) ? Anders had die "Ö900" natuurlijk weinig zin, volgens mij staat het product onder de wortel. In jouw voorbeeld voor een jongen van 6 jaar vind je dan: 50 + Ö(900*6) 123.5 cm, en dan lijkt me nog aannemelijk. Verder lijkt me die formule maar tot een bepaalde leeftijd enigszin te kloppen, misschien is het enkel voor kinderen o.i.d. ? mvg, Tom td donderdag 26 mei 2005
td donderdag 26 mei 2005
©2001-2024 WisFaq