Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafieken tekenen

Hoe teken je een grafiek van inhoud=50000-100u?

elisa
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 13 oktober 2001

Antwoord

Voor het tekenen van grafieken maak je altijd eerst een tabel. Als het goed is kan je bij een tabel wel een grafiek tekenen.
Blijft de vraag: hoe maak je die tabel?

Bovenin komt u te staan. Hiervoor kies je verschillende getallen. Vervolgens reken je door het invullen van de formule de inhoud uit.

Het moeilijke is wat je nu voor u moet nemen om een beetje mooie grafiek te krijgen. Als je u=0,1,2,3,... zou nemen lijkt de grafiek eigenlijk nergens op....

Soms staat het erbij en dan is het makkelijk. Als het er niet bij staat moet je toch zelf iets bedenken.

Hier zou ik denken dat u=0,100,200,300,400,500,... wel mooi is. Maar hoe kom ik daar nou op? Je kunt gewoon wat proberen... als je u=1 neemt dan is de inhoud=49900 dus dat schiet niet erg op. Neem je =10 dan is inhoud=49000, dat is al beter maar nog niet echt geweldig. Neem je u=100 dan wordt inhoud=40000 en dat is beter... dus kies ik voor de stapjes 100.Dus mijn tabel wordt:

u0100200300400500
inhoud50000400003000020000100000

Nu kan ik de grafiek tekenen:

WvR
zondag 14 oktober 2001

©2001-2024 WisFaq