Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een driehoek met een zijde van 5, 12 en 13

Een driehoek met een zijde van 12 , 13 en 5 cm er zit aan elke zijde een gelijkzijdige vierkant
Klopt het dat de twee vierkanten van 12 cm en 5 cm dezelfde oppervlakte hebben als de langste zijde en klopt dit ook als je inplaats van een vierkant een gelijkzijdige driehoek aan de zijde van de driekhoek vast maakt en klopt dit ook met halve cirkels aan de zijkant?

Tom
Leerling mbo - woensdag 25 mei 2005

Antwoord

Toon zelf aan dat voor voor halve cirkel geldt dat oppervlakte = (een constante).diameter2 en voor gelijkzijdige driehoek oppervlakte = (een andere constante).zijde2.

Uit a2+b2=c2 volgt dat ka2+kb2=kc2 voor om het even welke k. Concludeer dus dat je bewering klopt.

cl
donderdag 26 mei 2005

©2001-2024 WisFaq