Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

DV

hoi bij de wordt gevraagd om gegeven DV te brengen in standardvorm en dan oplossen, dat oplossen lukt me denk ik wel alleen ik kom niet uit om in dit vorm te zetten:

dy/dx + P(x)*y=Q(x) = standard vorm

vragen:

1a) x*(dy/dx)+y=cos(2x)

1b) dy+(2y-x)dx=0

oplossen zak wek lukken maar in stnd vorm lukt me niet.

bedankt alvast

Adi
Student universiteit - woensdag 25 mei 2005

Antwoord

1. x*(dy/dx)+y=cos2x Û
(dy/dx) + (1/x).y = (cos2x)/x
dus P(x)=1/x en Q(x)= (cos2x)/x

2. dy + (2y-x)dx = 0 Û
dy = -(2y-x)dx Û
dy/dx = x - 2y Û
dy/dx + 2y = x
dus P(x)=2 en Q(x)=x

groeten,
martijn

mg
donderdag 26 mei 2005

©2001-2024 WisFaq