Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38158 

Re: Inhoud cilinder in kegel

Goedenavond,

Wanneer ik dit uitwerk kom ik op een inhoud van:
2$\pi$(3-t)3. Voor mijn gevoel klopt dit echter niet.
Ook wordt nog gevraagd naar de grootst mogelijke inhoud. Hiervoor wordt de afgeleide gebruikt. Voor de afgeleide heb ik gevonden: 4(3-t)2. Kunt u mij aangeven of ik hiervoor op de goede weg zit ?
B.v.d.
Dirk

Dirk
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 mei 2005

Antwoord

H = 6√3/2 waardoor h = √3(3-t)(voor t=0 en t=3 is dit inderdaad wat je verwacht, doe steeds dergelijke controles!)

V = ($\pi$√3)t2(3-t)

Je zal zien dat het maximale volume optreedt bij t=2 en gelijk is aan 4$\pi$√3.

cl
dinsdag 24 mei 2005

©2001-2024 WisFaq