Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeveel kippen en konijnen zijn er op de boerderij?

Op een boerderij lopen kippen en konijnen. Je telt 34 koppen en 100 poten. Hoeveel kippen en konijnen zijn er op de boerderij?

Isabel
Overige TSO-BSO - maandag 23 mei 2005

Antwoord

Beste Isabel,

Je kan dit met vergelijkingen doen, stel dan bvb x = aantal kippen en y = aantal konijnen en stel dan 2 voorwaarden op (aan de hand van het totaal aantal dieren en het aantal poten)

Als je niet weet hoe je met vergelijkingen kan werken kan het ook anders. Veronderstel dat alle 34 beesten kippen zijn, dan heb je 34·2 = 76 poten. Dit zijn er echter 24 te weinig, dus hoeveel beesten moesten er konijnen zijn?

mvg,
Tom

td
maandag 23 mei 2005

©2001-2024 WisFaq