\require{AMSmath} Bewijzen van logaritmen Hoe bewijs je de formules:log ab = log a + log blog a/b = log a - log b? Eldari Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 mei 2005 Antwoord Gebruik de definitie:DefinitieAls gp=q dan glog q = p, met g0, g¹1 en q0Laten we a=gp en b=gq nemen.log(ab)=log(gp·gq)=log(gp+q)=p+qlog(a)+log(b)=log(gp)+log(gq)=p+qlog(a/b)=log(gp/gq)=log(gp-q)=p-qlog(a)-log(b)=log(gp)-log(gq)=p-q(mits a,b0)Als je er over nadenkt... is zo'n regel wel ongeveer waar de logaritmen voor zijn uitgevonden..., namelijk vermenigvuldigen door op te tellen, maar dat is dan weer een heel ander verhaal. WvR maandag 23 mei 2005 Re: Bewijzen van logaritmen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bewijs je de formules:log ab = log a + log blog a/b = log a - log b? Eldari Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 mei 2005
Eldari Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 mei 2005
Gebruik de definitie:DefinitieAls gp=q dan glog q = p, met g0, g¹1 en q0Laten we a=gp en b=gq nemen.log(ab)=log(gp·gq)=log(gp+q)=p+qlog(a)+log(b)=log(gp)+log(gq)=p+qlog(a/b)=log(gp/gq)=log(gp-q)=p-qlog(a)-log(b)=log(gp)-log(gq)=p-q(mits a,b0)Als je er over nadenkt... is zo'n regel wel ongeveer waar de logaritmen voor zijn uitgevonden..., namelijk vermenigvuldigen door op te tellen, maar dat is dan weer een heel ander verhaal. WvR maandag 23 mei 2005
WvR maandag 23 mei 2005
©2001-2024 WisFaq