Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraalrekening

Hey!
Ik had de vraag een beetje verkeerd geformuleerd. Ik moest namelijk de lengte van de kromme van de vergelijking:
y= x^4/4+1/(8x2) van x=1 tot x=3 berekenen.
Zouden jullie me op weg kunnen helpen? Ik weet namelijk niet goed hoe ik hieraan kan beginnen.
Alvast bedankt,
Sofie

Sofie
3de graad ASO - maandag 23 mei 2005

Antwoord

Sofie,
De lengte s=òÖ(1+(dy/dx)2)dx,x loopt van 1 naar 3.Nu is dy/dx=x3-1/(4x3), zodat
1+(dy/dx)2=(16x^12+8x^6+1)/(16x^6) en
16x^12+8x^6+1=(4x^6+1)2.Mooier kan toch niet.
Verder moet het wel lukken ,denk ik.
Groetend,

kn
maandag 23 mei 2005

©2001-2024 WisFaq