Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van een omwentelingslichaam

Ik zou de inhoud moeten berekenen van het omwentelingslichaam bekomen door het vlakdeel begrensd door: y=x·4Ö(4-x2)
met xÎ(0,2)om de x-as te wentelen.

Ik denk dat je de formule inhoud=p·òf2(x)dx moet gebruiken met 0 als a en 2 als b.

Ik heb dit ook geprobeerd, maar ik vraag me af hoe het dan verder moet. Moet je misschien substituties uitvoeren bij de uitwerking? Ik snap er niks meer van... Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
Alvast bedankt

Marie
3de graad ASO - maandag 23 mei 2005

Antwoord

Beste Marie,

f2(x) = x2*Ö(4-x2) = x2*Ö(4(1-x2/4)) = x2*2Ö(1-(x/2)2)

Substitutie: stel siny = x/2

Onder de wortel kan je dan gebruiken dat: cos2a+sin2a=1

Lukt het verder zo?

mvg,
Tom

td
maandag 23 mei 2005

©2001-2024 WisFaq