Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs constant op open interval

Ik heb de volgende som:

Laat zien dat de functie f gegeven door:
f(x) = cos2x·tan2x + sin2x + 2cos2x + 4
constant is op het open interval [0, /2] en bereken die constante

Hoe pak ik dit aan? Ik weet niet hoe ik kan laten zien dat het constant is.
Voor de rest ging ik de constante berekenen door gewoon 0 in te vullen en /2. Dan is het f(0) = 6, f( /2) = 0·+1+0+4 = 1+1+4= 6?

Bart v
Iets anders - dinsdag 9 juli 2002

Antwoord

Je moet gebruik maken van de regels:
sin2x + cos2x = 1 en tan x = sin x / cos x.

f(x) = cos2x·tan2x + sin2x + 2cos2x + 4 = sin2x + sin2x + 2cos2x + 4
f(x) = 2(sin2x + cos2x) + 4 = 2·1 + 4 = 6

De functie f is dus constant op elk interval!

jr
dinsdag 9 juli 2002

©2001-2024 WisFaq