Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37938 

Re: Re: Re: Ringhomomorfisme

Hoi,

Ik begrijp nog niet goed wat nu het antwoord op de vraag is en hoe deze geformuleerd moet worden.
Je hebt de afbeelding f gedefinieerd door f(z)=0 voor iedere z.Maar ik begrijp niet waarom nu 1 hier geen gevolg is van 2.En moet ik nog aantonen dat f een hom is voldoet aan 1 en 2?

Groetjes,
Viky

viky
Student hbo - zondag 22 mei 2005

Antwoord

Kijk naar je oorspronkelijke vraag: je moest laten zien dat 1 niet uit 2 volgt, dat betekent dat je een groepshomomorfisme f moet vinden die wel aan 2 maar niet aan 1 voldoet.
De f die ik aangegeven heb is zo'n afbeelding: hij voldoet aan f(x+y)=f(x)+f(y) (groepshomomorfisme dus), aan f(xy)=f(x)f(y) (aan 2 dus) maar f(1)=0 (dus hij voldoet niet aan 1).

kphart
dinsdag 24 mei 2005

©2001-2024 WisFaq