Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Financiele rekenkunde

Ik heb een vraag, over Economische wiskunde, financiele rekenkunde.
Bernhard heeft gedurende 8 jaar recht op een uitkering van €2000,-. De bedragen worden uitgekeerd aan het eind van het jaar. Bepaal de huidige (=contante_ waarde aan het begin van het eerste jaar. Neem aan dat de interest 3.2% per jaar bedraagt.

Ik kom er hier niet helemaal uit.

Laura
Student hbo - zondag 22 mei 2005

Antwoord

Laura,
De C.W=2000(1,032^-1+1,032^-2+....+1,032^-8)
=2000(1-1,032^-8)/0,032=13.921,69.
Groetend,

kn
zondag 22 mei 2005

©2001-2024 WisFaq