\require{AMSmath} Quotiëntfunctie Hallo, Gegeven is de functie f(x)= (2x-4)/(x-3) Hoe toon je aan dat dit functie voorschrift ook als f(x)= 2+(2/(x-3))geschreven kan worden? JJ Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 juli 2002 Antwoord (2x-4)/(x-3) = (2x-4 -2+2)/(x-3) = (2x-6 +2)/(x-3) = (2x-6)/(x-3) + 2/(x-3) = 2.(x-3)/(x-3) + 2/(x-3) = 2.1 + 2/(x-3) = 2 + 2/(x-3) groeten, martijn mg maandag 8 juli 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Gegeven is de functie f(x)= (2x-4)/(x-3) Hoe toon je aan dat dit functie voorschrift ook als f(x)= 2+(2/(x-3))geschreven kan worden? JJ Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 juli 2002
JJ Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 juli 2002
(2x-4)/(x-3) = (2x-4 -2+2)/(x-3) = (2x-6 +2)/(x-3) = (2x-6)/(x-3) + 2/(x-3) = 2.(x-3)/(x-3) + 2/(x-3) = 2.1 + 2/(x-3) = 2 + 2/(x-3) groeten, martijn mg maandag 8 juli 2002
mg maandag 8 juli 2002
©2001-2024 WisFaq