\require{AMSmath} Integraalrekening Hallo!Zouden jullie me aub kunnen zeggen hoe ik aan deze oefening kan beginnen?y= x4/4 +1/8x2 van x=1 tot x=3Moet ik gewoon de integraal van x^4/4 optellen met die van 1/8x2 en daarbij 1 als bovengrens invullen en 3 als ondergrens?Alvast bedankt Sofie 3de graad ASO - zaterdag 21 mei 2005 Antwoord Hallo Sofie,De oefening is dus: ò x4/4 + 1/8x2 dx?En dit dan tussen de grenzen 1 en 3.Daarvan uitgaande bereken je eerst de primitieve Y. Dit levert: Y= x5/20 - 1/8x + CTussen de grenzen 1 en 3 (dus eerst 3 invullen en daarna 1), dus de uitkomst is: 731/60Visueel gezien:Duidelijk Sofie? Enne... is dit wat je bedoelt, of bedoelde je toch eigenlijk 1/8x2 i.p.v. 1/(8x2)?Groeten, FV FV zondag 22 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo!Zouden jullie me aub kunnen zeggen hoe ik aan deze oefening kan beginnen?y= x4/4 +1/8x2 van x=1 tot x=3Moet ik gewoon de integraal van x^4/4 optellen met die van 1/8x2 en daarbij 1 als bovengrens invullen en 3 als ondergrens?Alvast bedankt Sofie 3de graad ASO - zaterdag 21 mei 2005
Sofie 3de graad ASO - zaterdag 21 mei 2005
Hallo Sofie,De oefening is dus: ò x4/4 + 1/8x2 dx?En dit dan tussen de grenzen 1 en 3.Daarvan uitgaande bereken je eerst de primitieve Y. Dit levert: Y= x5/20 - 1/8x + CTussen de grenzen 1 en 3 (dus eerst 3 invullen en daarna 1), dus de uitkomst is: 731/60Visueel gezien:Duidelijk Sofie? Enne... is dit wat je bedoelt, of bedoelde je toch eigenlijk 1/8x2 i.p.v. 1/(8x2)?Groeten, FV FV zondag 22 mei 2005
FV zondag 22 mei 2005
©2001-2024 WisFaq