Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38310 

Re: Vraagstukken in vergelijkingen

Geen idee, zou jij mij dat niet kunnen zeggen?
Wiskunde is bij mij niet fantastisch hoor...

Stepha
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 21 mei 2005

Antwoord

Wat niet is kan nog komen... Als a drie keer zo groot is als b, dan kan je schrijven:

a=3×b of ook wel a=3·b of ook wel a=3b

Als ik weet dat 2k-3 drie keer zo groot is als k-3, dan kan je schrijven:

2k-3=3·(k-3) of ook 2k=3(k-3)

Zo'n vergelijking kan je oplossen en dan weet je wat je voor k moet nemen zodat het allemaal klopt. En 'k' was het zakgeld van Koen...
Zou dat zo lukken?

WvR
zaterdag 21 mei 2005

©2001-2024 WisFaq