Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

19 inch

als je 19 inch hebt zoals in de audiovisuele techniek gepraat word, wat zijn dan de maten van de vierkant die eronder zit want 19 inch is neem ik aan de hoogte.Nu wil ik dus als het een vierkant is van een 19 inch rek de maten weten

HO Sme
Iets anders - donderdag 19 mei 2005

Antwoord

1 inch = 2,54 cm

Als je audiovisuele techniek vernoemt, denk ik in de eerste plaats aan beeldschermen en die zijn niet vierkant. De opgegeven lengte is dan ook een diagonaal (bij CRT-schermen is het effectief zichtbare gedeelte wel nog een factor kleiner)

Een 4:3 beeldscherm met diagonaal 19 inch is

lengte = 4/Ö(32+42).19.2,54 = 38,61 cm
breedte = 3/Ö(32+42).19.2,54 = 28,96 cm

cl
donderdag 19 mei 2005

©2001-2024 WisFaq