\require{AMSmath} 4de graadsfunctie hoe vind je de nulpunten (met eventueel gebruik van regel van horner) van een 4de graadsvergelijking? -- -x4 + 4x2 anne m 3de graad ASO - donderdag 19 mei 2005 Antwoord Hallo, Voor een willekeurige 4e-graadsvergelijking is dat niet zo eenvoudig maar hier kan je makkelijk ontbinden: -x4+x2 = 0 = -x2(x2-4) = 0 = x2 = 0 of x2-4 = 0 = x = 0 of (x-2)(x+2) = 0 Weer opsplitsen en je vindt 3 nulpunten. mvg, Tom td donderdag 19 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe vind je de nulpunten (met eventueel gebruik van regel van horner) van een 4de graadsvergelijking? -- -x4 + 4x2 anne m 3de graad ASO - donderdag 19 mei 2005
anne m 3de graad ASO - donderdag 19 mei 2005
Hallo, Voor een willekeurige 4e-graadsvergelijking is dat niet zo eenvoudig maar hier kan je makkelijk ontbinden: -x4+x2 = 0 = -x2(x2-4) = 0 = x2 = 0 of x2-4 = 0 = x = 0 of (x-2)(x+2) = 0 Weer opsplitsen en je vindt 3 nulpunten. mvg, Tom td donderdag 19 mei 2005
td donderdag 19 mei 2005
©2001-2024 WisFaq