Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vuistregel

Gegeven:

T: leeftijd in jaren
M: massa

T=11,8·M0,20

Als antwoord staat er:
T=11,8x3400,2 als M=340

Maar hoe hebben ze dat uitgerekend?

yvonne
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 19 mei 2005

Antwoord

Met een rekenmachien denk ik... Het lijkt vreemd maar het is gewoon machtsverheffen. Kennelijk kan je ook machtsverheffen met kommagetallen als exponent. Misschien moet je daar wel even aan wennen... maar 't kan echt!

Bij de meeste rekenmachines kan je gewoon intikken (iets als):


..en rolt het antwoord er zo uit.. probeer 't maar eens.

WvR
donderdag 19 mei 2005

©2001-2024 WisFaq