Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De phi-functie van Euler

Hoi wisfaq,

De orde van de groep (Z/nZ)*={a in Z: ggd(a,n)=1} (Z de gehele getallen) wordt aangegeven met phi(n) (voor het gemak schrijf ik f(n)).En f:Z_(=1)-Z is de phi-functie van Euler.
Laat m,n 0 voldoen aan f(m)/m=f(n)/n.Ik wil graag bewijzen dat m en n dezelfde priemdelers hebben.

Groeten,
Viky

viky
Student hbo - donderdag 19 mei 2005

Antwoord

Zie totient function

hk
donderdag 19 mei 2005

©2001-2024 WisFaq