Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38215 

Re: Bespreken van stelsel

Na het oplossen van het stelsel met de spilmethode kwam aan de volgende oplossing:
x = -2a2+2a4/-a+a2+a3-a4
y = -a+2a2+a3-2a4/a2-a4
z=-a-a2/-a+a3
dat lijkt me wel een heel rare oplossing...
zou dat juist zijn?
En hoe vindt ik die voorwaarden nu?

Elia
3de graad ASO - woensdag 18 mei 2005

Antwoord

Beste Elia,

Door gebrek aan haakjes zijn je oplossingen me niet helemaal duidelijk maar ze lijken me niet correct. Misschien wel na vereenvoudiging maar ik denk dat er wel enkel fouten in geslopen zijn...

Als het goed is start je met de volgende matrix:



Na spillen hoor je dan te vinden:



Probeer nu zelf tot deze uitkomst te komen en haal daaruit dan de voorwaarden op a.

mvg,
Tom

td
woensdag 18 mei 2005

©2001-2024 WisFaq