\require{AMSmath} Hoe los je deze vergelijkingen op? Hoe los je deze vergelijkingen op?a. 2.x.(x-4)=-6b. (-6.x-1).(2.x-1)=-1c. (3x+3)(6x-3)=2 jr Leerling mbo - woensdag 18 mei 2005 Antwoord 1. Haakjes wegwerken2. Op nul herleiden3. Eventueel vereenvoudigen4. Ontbinden in factoren of de abc-formuleZie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossenVoorbeeld2x(x-4)=-62x²-8x=-62x²-8x+6=0x²-4x+3=0(x-3)(x-1)=0x-3=0 of x-1=0x=3 of x=1voorbeeld(-6x-1)(2x-1)=-1-12x²+6x-2x+1=-1-12x²+4x+2=0-6x²+2x+1=06x²-2x-1=0a=6, b=-2 en c=-1D=(-2)²-4·6·-1=4+24=28Voorbeeld(3x+3)(6x-3)=218x²-9x+18x-9=218x²+9x-11=0...a=18, b=9 en c=-11D=9²-4·18·-11=873 WvR woensdag 18 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijkingen op?a. 2.x.(x-4)=-6b. (-6.x-1).(2.x-1)=-1c. (3x+3)(6x-3)=2 jr Leerling mbo - woensdag 18 mei 2005
jr Leerling mbo - woensdag 18 mei 2005
1. Haakjes wegwerken2. Op nul herleiden3. Eventueel vereenvoudigen4. Ontbinden in factoren of de abc-formuleZie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossenVoorbeeld2x(x-4)=-62x²-8x=-62x²-8x+6=0x²-4x+3=0(x-3)(x-1)=0x-3=0 of x-1=0x=3 of x=1voorbeeld(-6x-1)(2x-1)=-1-12x²+6x-2x+1=-1-12x²+4x+2=0-6x²+2x+1=06x²-2x-1=0a=6, b=-2 en c=-1D=(-2)²-4·6·-1=4+24=28Voorbeeld(3x+3)(6x-3)=218x²-9x+18x-9=218x²+9x-11=0...a=18, b=9 en c=-11D=9²-4·18·-11=873 WvR woensdag 18 mei 2005
WvR woensdag 18 mei 2005
©2001-2024 WisFaq