\require{AMSmath} Vergelijkingen hoe werkt dit 2.x2-20.x+50=32 jr Leerling mbo - dinsdag 17 mei 2005 Antwoord Hallo,Gebruik de zoekfunctie eens voor 'Vergelijkingen' of neem eens een kijkje op onderstaande link.2x2 - 20x + 50 = 322x2 - 20x + 18 = 0De som van de coëfficiënten is 0, dit is het kenmerk dat de veelterm deelbaar is door (x-1), 1 is dus een oplossing.Je kan dan eventueel ontbinden:2x2 - 20x + 18 = 0(x-1)*(2x-18) = 0Een product van 2 factoren is 0 als één van de factoren 0 is dus nu splits je het in tweeën en los je 2x op naar x.mvg,Tom Zie Vergelijkingen van de 2e graad td dinsdag 17 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe werkt dit 2.x2-20.x+50=32 jr Leerling mbo - dinsdag 17 mei 2005
jr Leerling mbo - dinsdag 17 mei 2005
Hallo,Gebruik de zoekfunctie eens voor 'Vergelijkingen' of neem eens een kijkje op onderstaande link.2x2 - 20x + 50 = 322x2 - 20x + 18 = 0De som van de coëfficiënten is 0, dit is het kenmerk dat de veelterm deelbaar is door (x-1), 1 is dus een oplossing.Je kan dan eventueel ontbinden:2x2 - 20x + 18 = 0(x-1)*(2x-18) = 0Een product van 2 factoren is 0 als één van de factoren 0 is dus nu splits je het in tweeën en los je 2x op naar x.mvg,Tom Zie Vergelijkingen van de 2e graad td dinsdag 17 mei 2005
Zie Vergelijkingen van de 2e graad
td dinsdag 17 mei 2005
©2001-2024 WisFaq