\require{AMSmath} Merkwaardige producten -81x6 + 49y4 = 2x4y + 4x3y2 + 2x2y3 = Ik weet het niet zou u me de uitkomst kunnen geven alstublieft. Ik snap het niet hoe je met die machten en al de andere dingen moet te werk gaan.... Salvat Overige TSO-BSO - dinsdag 17 mei 2005 Antwoord De eerste opgave doet denken aan:a2-b2=(a+b)(a-b)Dus... iets met 7y2 en 9x3 (ga na!)....We schrijven: -81x6+49y4=(7y2+9x3)(7y2-9x3)De tweede opgave doet (inderdaad) denken aan:(a+b)2=a2 + 2ab + b2Maar dat is slechts schijn (en toch ook weer niet...). Ik zou eerst zoveel mogelijk gemeenschappelijke factoren buiten de haakjes halen:2x4y + 4x3y2 + 2x2y3 =2x2y(x2+2xy+y2)Dat schiet mooi op! En x2+2xy+y2 dat lijkt toch wel erg op....2x4y + 4x3y2 + 2x2y3 =2x2y(x2+2xy+y2)=2x2y(x+y)2Hm... dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar ja, nu heb je toch je antwoord... Zie Meer voorbeelden... WvR dinsdag 17 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
-81x6 + 49y4 = 2x4y + 4x3y2 + 2x2y3 = Ik weet het niet zou u me de uitkomst kunnen geven alstublieft. Ik snap het niet hoe je met die machten en al de andere dingen moet te werk gaan.... Salvat Overige TSO-BSO - dinsdag 17 mei 2005
Salvat Overige TSO-BSO - dinsdag 17 mei 2005
De eerste opgave doet denken aan:a2-b2=(a+b)(a-b)Dus... iets met 7y2 en 9x3 (ga na!)....We schrijven: -81x6+49y4=(7y2+9x3)(7y2-9x3)De tweede opgave doet (inderdaad) denken aan:(a+b)2=a2 + 2ab + b2Maar dat is slechts schijn (en toch ook weer niet...). Ik zou eerst zoveel mogelijk gemeenschappelijke factoren buiten de haakjes halen:2x4y + 4x3y2 + 2x2y3 =2x2y(x2+2xy+y2)Dat schiet mooi op! En x2+2xy+y2 dat lijkt toch wel erg op....2x4y + 4x3y2 + 2x2y3 =2x2y(x2+2xy+y2)=2x2y(x+y)2Hm... dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar ja, nu heb je toch je antwoord... Zie Meer voorbeelden... WvR dinsdag 17 mei 2005
Zie Meer voorbeelden...
WvR dinsdag 17 mei 2005
©2001-2024 WisFaq