Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van een cirkel

Onderzoek of de punten A, B, C en D op eenzelfde cirkel liggen.
co(A)=(3,4)
co(B)=(0,5)
co(C)=(-5,0)
co(D)=(4,-3)

Silke
2de graad ASO - dinsdag 17 mei 2005

Antwoord

Bepaal de cirkel die door A, B en C ligt (bepaal het middelpunt als snijpunt van de middelloodlijnen van AB en BC) en controleer of D op dezelfde afstand van dat middelpunt ligt.

PS: Concretere antwoorden? Geef dan aan wat je zelf al geprobeerd hebt!

cl
dinsdag 17 mei 2005

 Re: Vergelijking van een cirkel 

©2001-2025 WisFaq