\require{AMSmath} Z-transformatie Hoe bereken ik de inverse z-getransformeerde van: H(z)= (z-1)/(z+0,8)? h[n]=... Koen R Student hbo - maandag 16 mei 2005 Antwoord Het vinden van een inverse z-transformatie komt neer op het vinden van de reeksontwikkeling in negatieve machten van z. Schrijf daartoe H(z) als H(z) = (1-1/z)(1+0.8/z) = [1/(1+0.8/z)] - (1/z)[1/(1+0.8/z)] Wat tussen vierkante haken staat is de reekssom van een bepaalde meetkundige reeks. Lukt het nu? cl maandag 16 mei 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken ik de inverse z-getransformeerde van: H(z)= (z-1)/(z+0,8)? h[n]=... Koen R Student hbo - maandag 16 mei 2005
Koen R Student hbo - maandag 16 mei 2005
Het vinden van een inverse z-transformatie komt neer op het vinden van de reeksontwikkeling in negatieve machten van z. Schrijf daartoe H(z) als H(z) = (1-1/z)(1+0.8/z) = [1/(1+0.8/z)] - (1/z)[1/(1+0.8/z)] Wat tussen vierkante haken staat is de reekssom van een bepaalde meetkundige reeks. Lukt het nu? cl maandag 16 mei 2005
cl maandag 16 mei 2005
©2001-2025 WisFaq