\require{AMSmath} Bepaalde integraal met substitutie Bereken: [-1,0]ò1/(x2+2x+2) eerst de onbepaalde integraal berekenen = ò1/((x+1)2+1) t=x+1 dt=dx ò1/(t2+1) = Bgtan(x+1) + c [Bgtan(x+1)]met als ondergrens -1 en bovengrens 0 Ik kan de bgtan van 0 niet uitrekenen en toch zou ik pi op vier moeten bekomen, kan je helpen? Robin Robin 3de graad ASO - zondag 15 mei 2005 Antwoord Beste Robin, Wat is precies het probleem? Bgtan(x+1) tussen [-1,0] = Bgtan(0+1) - Bgtan(-1+1) = Bgtan(1) - Bgtan(0) = p/4 - 0 = p/4. De Bgtan van 0 is gewoon 0, welke hoek heeft immers een tangens van 0? De nulhoek (+ 2kp...) mvg, Tom td zondag 15 mei 2005 Re: Bepaalde integraal met substitutie ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken: [-1,0]ò1/(x2+2x+2) eerst de onbepaalde integraal berekenen = ò1/((x+1)2+1) t=x+1 dt=dx ò1/(t2+1) = Bgtan(x+1) + c [Bgtan(x+1)]met als ondergrens -1 en bovengrens 0 Ik kan de bgtan van 0 niet uitrekenen en toch zou ik pi op vier moeten bekomen, kan je helpen? Robin Robin 3de graad ASO - zondag 15 mei 2005
Robin 3de graad ASO - zondag 15 mei 2005
Beste Robin, Wat is precies het probleem? Bgtan(x+1) tussen [-1,0] = Bgtan(0+1) - Bgtan(-1+1) = Bgtan(1) - Bgtan(0) = p/4 - 0 = p/4. De Bgtan van 0 is gewoon 0, welke hoek heeft immers een tangens van 0? De nulhoek (+ 2kp...) mvg, Tom td zondag 15 mei 2005
td zondag 15 mei 2005
©2001-2024 WisFaq