\require{AMSmath} Vergelijkingen en grafieken Ik weet niet hoe je deze op moet lossen.Een voorbeeld: y=x2 en y=x+6kan iemand stapje voor stapje uitleggen hoe ik dit moet doen?Alvast bedankt Niels Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 12 mei 2005 Antwoord Stap 1. Gelijk stellen. x2 = x+6 Stap 2. Op nul herleiden. x2 - x - 6 = 0 Stap 3. Ontbinden in factoren. (x-3)(x+2)=0 Stap 4. Gebruik 'als a·b=0 dan a=0 of b=0' x-3=0 of x+2=0 Stap 5. Verder oplossen x=3 of x=-2 Voor x=-2 geldt: y=4 Voor x=3 geldt: y=9 De snijpunten van de y=x2 en y=x+6 zijn (-2,4) en (3,9) Zie ook Het oplossen van vergelijkingen en stelsels WvR donderdag 12 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet hoe je deze op moet lossen.Een voorbeeld: y=x2 en y=x+6kan iemand stapje voor stapje uitleggen hoe ik dit moet doen?Alvast bedankt Niels Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 12 mei 2005
Niels Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 12 mei 2005
Stap 1. Gelijk stellen. x2 = x+6 Stap 2. Op nul herleiden. x2 - x - 6 = 0 Stap 3. Ontbinden in factoren. (x-3)(x+2)=0 Stap 4. Gebruik 'als a·b=0 dan a=0 of b=0' x-3=0 of x+2=0 Stap 5. Verder oplossen x=3 of x=-2 Voor x=-2 geldt: y=4 Voor x=3 geldt: y=9 De snijpunten van de y=x2 en y=x+6 zijn (-2,4) en (3,9) Zie ook Het oplossen van vergelijkingen en stelsels WvR donderdag 12 mei 2005
WvR donderdag 12 mei 2005
©2001-2024 WisFaq