Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De stelling van Pythagoras

Hoe werkt Pythagoras? Ze hebben het me al een aantal keer uit proberen te leggen, maar toch begrijp ik niet hoe het precies in zijn werk gaat. De formule zelf is natuurlijk makkelijk maar hoe is het nou uitgevonden ?

Bryan
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 12 mei 2005

Antwoord

De meest simpele uitleg vind je op:Je maakt gebruik van de volgende feiten:
* opp. vierkant met zijde (a+b) = (a+b)2
* (a+b)2 = a2 + b2 + 2·a·b
* opp. driehoek = 1/2 · basis · hoogte
* opp. rechthoekige driehoek met zijden a en b loodrecht op elkaar = 1/2·a·b

Thijs
donderdag 12 mei 2005

©2001-2024 WisFaq