Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen voor welke waarde van a twee parabolen 1 punt gemeenschappelijk hebben

Ik heb 2 parabolen: f(x)=2x2-2x+3 en g(x)= 2x2-5x-a.

Nu is mijn vraag: Hoe kan ik oplossen voor welke waarde van a de beide parabolen precies 1 punt gemeenschappelijk hebben ?
(0 of 2 punten mag dus niet)

Paul E
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 11 mei 2005

Antwoord

Gelijkstellen dus maar:

2x2-2x+3=2x2-5x-a
-2x+3=-5x-a
3x=-a-3
x=-1/3a-1

Levert voor elke waarde van a dus precies 1 snijpunt op.

WvR
woensdag 11 mei 2005

©2001-2024 WisFaq