Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is een productfunctie?

Wat is een productfunctie? Wat is de formule daarvan?

zelly
Student hbo - dinsdag 10 mei 2005

Antwoord

Een productfunctie is een product van twee of meerdere functies... Een product heeft altijd te maken met vermenigvuldigen. Dus als je een functie f en g hebt dan kan je een 'nieuwe' functie definieren als:

h=f×g

Voorbeeld
Als:
f(x)=x2+3x
g(x)=1-x3
Dan zou je h(x)=f(x)·g(x)=(x2+3x)·(1-x3) een productfunctie kunnen noemen.

WvR
dinsdag 10 mei 2005

©2001-2024 WisFaq