\require{AMSmath} Kegel en bol Als een bol en een kegel eenzelfde straal hebben en eenzelfde inhoud, dan is de hoogte van de kegel gelijk aan 4 keer de straal.Hoe toon je dit aan? gaelle Iets anders - zaterdag 29 juni 2002 Antwoord stel de hoogte van de kegel is h stel de straal van de kegel en van de bol is r. Inhoud Kegel = 1/3.grondvlak.hoogte = 1/3. r2.h Inhoud Bol = 4/3. .r3 eis: Ikegel = Ibol Þ 1/3. r2.h = 4/3. .r3 Û r2.h = 4.r3 Û h = 4.r3/r2 = 4.r dus h=4r === groeten, martijn mg zaterdag 29 juni 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als een bol en een kegel eenzelfde straal hebben en eenzelfde inhoud, dan is de hoogte van de kegel gelijk aan 4 keer de straal.Hoe toon je dit aan? gaelle Iets anders - zaterdag 29 juni 2002
gaelle Iets anders - zaterdag 29 juni 2002
stel de hoogte van de kegel is h stel de straal van de kegel en van de bol is r. Inhoud Kegel = 1/3.grondvlak.hoogte = 1/3. r2.h Inhoud Bol = 4/3. .r3 eis: Ikegel = Ibol Þ 1/3. r2.h = 4/3. .r3 Û r2.h = 4.r3 Û h = 4.r3/r2 = 4.r dus h=4r === groeten, martijn mg zaterdag 29 juni 2002
mg zaterdag 29 juni 2002
©2001-2024 WisFaq