\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 37853 Re: Breuken tot zover bedankt,maar ik heb het juist moilijk met het vervolg zou je dat willen laten zien. ron ba Ouder - dinsdag 10 mei 2005 Antwoord Beste Ron,We zaten dus bij 5/(x-1) - (2x-7)/((x-1)(x-2)) en vermenigvuldigen teller en noemer vd eerste breuk met (x-2):5(x-2)/((x-2)(x-1)) - (2x-7)/((x-1)(x-2)) = (5(x-2)-(2x-7))/((x-1)(x-2)) = (5x-10-2x+7)/((x-1)(x-2)) = (3x-3)/((x-1)(x-2)) = 3(x-1)/((x-1)(x-2)) = 3/(x-2)mvg,Tom td dinsdag 10 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
tot zover bedankt,maar ik heb het juist moilijk met het vervolg zou je dat willen laten zien. ron ba Ouder - dinsdag 10 mei 2005
ron ba Ouder - dinsdag 10 mei 2005
Beste Ron,We zaten dus bij 5/(x-1) - (2x-7)/((x-1)(x-2)) en vermenigvuldigen teller en noemer vd eerste breuk met (x-2):5(x-2)/((x-2)(x-1)) - (2x-7)/((x-1)(x-2)) = (5(x-2)-(2x-7))/((x-1)(x-2)) = (5x-10-2x+7)/((x-1)(x-2)) = (3x-3)/((x-1)(x-2)) = 3(x-1)/((x-1)(x-2)) = 3/(x-2)mvg,Tom td dinsdag 10 mei 2005
td dinsdag 10 mei 2005
©2001-2024 WisFaq