\require{AMSmath} Substitutiemethode Beste meneer/mevrouw; Hoe kan ik deze integraal oplossen d.m.v. de substitutiemethode. x/(x+5)^(1/2) alvast hartelijk bedankt michie Student hbo - dinsdag 10 mei 2005 Antwoord Beste Michiel, Je integraal is dus òx/Ö(x+5) dx Probeer eens: y = Ö(x+5) = dy = 1/(2Ö(x+5)) dx = 2dy = 1/Ö(x+5) dx = y2 = x+5 = y2 - 5 = x Gebruik nu wat ik in het vet heb gezet en dan moet het wel lukken mvg, Tom td dinsdag 10 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste meneer/mevrouw; Hoe kan ik deze integraal oplossen d.m.v. de substitutiemethode. x/(x+5)^(1/2) alvast hartelijk bedankt michie Student hbo - dinsdag 10 mei 2005
michie Student hbo - dinsdag 10 mei 2005
Beste Michiel, Je integraal is dus òx/Ö(x+5) dx Probeer eens: y = Ö(x+5) = dy = 1/(2Ö(x+5)) dx = 2dy = 1/Ö(x+5) dx = y2 = x+5 = y2 - 5 = x Gebruik nu wat ik in het vet heb gezet en dan moet het wel lukken mvg, Tom td dinsdag 10 mei 2005
td dinsdag 10 mei 2005
©2001-2024 WisFaq