\require{AMSmath} Euclidische deling Als x4+4x3+6px2+4qx+r deelbaar is door x3+3x2+9x+3 , dan is p·(q+r) gelijk aan wat?Mijn vraag hoeft niet perse beantwoord te woorden, maar ik zou graag willen weten waar ik uitleg kan vinden over hoe je zoiets op moet lossen! Kim Student universiteit - dinsdag 10 mei 2005 Antwoord x3+3x2+9x+3/x4+4x3+6px2+4qx+r\x+1 x4+3x3+9x2+3x ----------------- - x3+(6p-9)x2+(4q-3)x+r x3+3x2+9x+3 ----------- - (6p-12)x2+(4q-12)x+(r-3)6p-12=0 Þ p=24q-12=0 Þ q=3r-3=0 Þ r=3Dus dan zal wel p(q+r)=2·(3+3)=12 zijn... WvR dinsdag 10 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als x4+4x3+6px2+4qx+r deelbaar is door x3+3x2+9x+3 , dan is p·(q+r) gelijk aan wat?Mijn vraag hoeft niet perse beantwoord te woorden, maar ik zou graag willen weten waar ik uitleg kan vinden over hoe je zoiets op moet lossen! Kim Student universiteit - dinsdag 10 mei 2005
Kim Student universiteit - dinsdag 10 mei 2005
x3+3x2+9x+3/x4+4x3+6px2+4qx+r\x+1 x4+3x3+9x2+3x ----------------- - x3+(6p-9)x2+(4q-3)x+r x3+3x2+9x+3 ----------- - (6p-12)x2+(4q-12)x+(r-3)6p-12=0 Þ p=24q-12=0 Þ q=3r-3=0 Þ r=3Dus dan zal wel p(q+r)=2·(3+3)=12 zijn... WvR dinsdag 10 mei 2005
x3+3x2+9x+3/x4+4x3+6px2+4qx+r\x+1 x4+3x3+9x2+3x ----------------- - x3+(6p-9)x2+(4q-3)x+r x3+3x2+9x+3 ----------- - (6p-12)x2+(4q-12)x+(r-3)
WvR dinsdag 10 mei 2005
©2001-2024 WisFaq