Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerstegraadsfuncties in R

hallo, we moeten morgen een taak voor wiskunde maken ivm de eerstegraadsfuncties in en we hebben hier een vraagstuk staan: bepaal de nulwaarde, de rico, de coördinaat met de x-as en met de y-as, de grafiek van de volgende functie y = -2x-1
gaat het om een stijgende of een dalende eerstegraadsfunctie? als iemand mij hier mee kan helpen ben ik alvast superrr tevreden
tnx anyway grtzzz

joris
3de graad ASO - maandag 9 mei 2005

Antwoord

Beste Joris,

De algemene vorm van een functie van de eerste graad is: y = ax + b

Als de vergelijking in die vorm staat kan je een aantal dingen rechtstreeks aflezen:
- de rico is dan a
- snijpunt met de y-as is b (stel x = 0)
- snijpunt met de x-as (nulwaarde) is -b/a (stel y = 0)
- Stijgend = a 0 en dalend = a 0

De grafiek van een rechte is bepaald door 2 punten, je hebt reeds de snijpunten met de 2 assen bepaald dus tekenen is dan eenvoudig

mvg,
Tom

td
dinsdag 10 mei 2005

©2001-2024 WisFaq