Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Seconden omzetten naar meters

Als de eenheid 1 mē is en ik een calculatie moet maken waarbij de norm is 80 seconden per mē, het totaal 837 mē dan moet ik het aantal meters delen door de norm/aantal mē per uur. Dan moet ik eerst weten hoeveel x 80 sec in 1 uur gaan, hoe doe ik dat?

maria
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 9 mei 2005

Antwoord

Hallo Maria,

Ik begrijp de vraag niet helemaal goed, maar ik probeer hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Je zegt dat de norm 80s/m2 is. Het totaal dat je hebt is 837 m2. Je zegt dat je de aantal vierkantemeters, dus 837m2 moet delen door 3600s/45m2 (=1 uur), dus over 837 m2 doe je 18,60 x 1 uur over (837/45 = 18,60), dit is 18uur en 36 sec.

en in 1 uur gaat natuurlijk 45x de 80 sec in. Dat is 3600/80=45

Ik hoop dat je vraag hiermee beantwoord is.

Groeten,

Sander

su
dinsdag 10 mei 2005

©2001-2024 WisFaq