Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complexe getallen

hallo, ik heb twee opdrachten waar ik niet uitkom:
1) (z + i ) = - 1

2) + i schrijven als r.e \i
bij voorbaat dank.

ton va
Student hbo - donderdag 27 juni 2002

Antwoord

Vraag 1 bevat wellicht een verschrijvinkje, want ik kan me niet voorstellen dat je de vergelijking(?) z + i = -1 niet kunt oplossen. Daar komt natuurlijk z = -1 - i uit.
Kijk nog maar even na of je niet iets vergeten bent te typen.

Bij opdracht 2 doe je het volgende: r = (p2 + p2) = 2p2 = p2.

Het argument bedraagt ¼p (of eventueel 45°). Als je je dit complexe getal voorstelt, dan ga je immers zowel p eenheden naar rechts als p eenheden naar boven.

Dus: z = p2.e¼pi

Als je het nog wilt controleren, gebruik dan dat e¼pi = cos¼p + i.sin¼p en bedenk dat zowel de cosinus als de sinus van ¼p gelijk is aan ½2

MBL
donderdag 27 juni 2002

©2001-2024 WisFaq