Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijkingen 2

Bedank voor uw antwoord.
Maar hoe zit het met de vergelijking 3ln(x)=x?
Alvast bedankt

yousse
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 mei 2005

Antwoord

Beste Youssef,

Ik vrees dat je hier toegewezen bent op numerieke benadering, het is niet evident dit algebraïsch op te lossen - het lijkt me zelfs niet eens mogelijk.

Ter illustratie even een grafiekje:

q37749img1.gif

Je vindt 2 snijpunten, een rond x = 1.857183860 en eentje rond x = 4.536403654. Dit lijkt me iets voor een GRM of een wiskunde-programma op de pc

mvg,
Tom

td
zondag 8 mei 2005

©2001-2024 WisFaq