Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37664 

Re: De formule van Euler

Volgens mij staat er een foutje in, er staat 'als je de vergelijking differentieert, krijg je -A*sin x + sin x = i . exp ix. Dat moet toch zijn -A*sin x + cos x = i . exp ix. De afgeleide van de sinus is namelijk de cosinus. Anders klopt het bewijs ook niet. Heel erg bedankt verder!

Roosma
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 8 mei 2005

Antwoord

Goed gezien; er komt natuurlijk -A*sin(x)+B*cos(x)=i*exp(ix).
Veel succes met je opdracht.

kphart
maandag 9 mei 2005

©2001-2024 WisFaq