\require{AMSmath} Vergelijking Los de volgende vergelijking op in R: (2x -1)2 = 2x-1 Kom niet verder dan: (2x-1)(2x-1) = 2x-1 (2x -1) = 2x-1 / 2x-1 2x-1 = 1 2x = 2 x= 2/2 x= 1 En x moet vogens de antwoorden ook x = 1/2 zijn. Hoe kom je hier aan ??? Marcel Leerling mbo - zaterdag 7 mei 2005 Antwoord Het zou kunnen zijn dat 2x-1 toevallig nul is... als je dan gaat delen krijg je onzin... dus geen goede methode! (2x-1)(2x-1)=2x-1 (2x-1)(2x-1)-(2x-1)=0 (2x-1)(2x-1-1)=0 (2x-1)(2x-2)=0 2x-1=0 of 2x-2=0 2x=1 of 2x=2 x=1/2 of x=1 Uiteraard kan het ook zo: (2x-1)(2x-1)=2x-1 2x-1=0 of 2x-1=1 (zie boven) 2x=1 of 2x=2 x=1/2 of x=1 Zoiets.... WvR zaterdag 7 mei 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Los de volgende vergelijking op in R: (2x -1)2 = 2x-1 Kom niet verder dan: (2x-1)(2x-1) = 2x-1 (2x -1) = 2x-1 / 2x-1 2x-1 = 1 2x = 2 x= 2/2 x= 1 En x moet vogens de antwoorden ook x = 1/2 zijn. Hoe kom je hier aan ??? Marcel Leerling mbo - zaterdag 7 mei 2005
Marcel Leerling mbo - zaterdag 7 mei 2005
Het zou kunnen zijn dat 2x-1 toevallig nul is... als je dan gaat delen krijg je onzin... dus geen goede methode! (2x-1)(2x-1)=2x-1 (2x-1)(2x-1)-(2x-1)=0 (2x-1)(2x-1-1)=0 (2x-1)(2x-2)=0 2x-1=0 of 2x-2=0 2x=1 of 2x=2 x=1/2 of x=1 Uiteraard kan het ook zo: (2x-1)(2x-1)=2x-1 2x-1=0 of 2x-1=1 (zie boven) 2x=1 of 2x=2 x=1/2 of x=1 Zoiets.... WvR zaterdag 7 mei 2005
WvR zaterdag 7 mei 2005
©2001-2024 WisFaq